Before and After: A Masculine Study

Here is another remarkable before and after by Lisa Palmer! This study was sort of the "catch-all" room for this beautiful house Lisa has been working on.  When these customers told Lisa that their house was going to be on tour for a fundraiser, we realized that we had a lot of work ahead of us!  One thing that bothered Lisa about this room in the beginning was the color of all the wood in the space.  Lisa enlisted the help of our wonderful faux finisher Virginia Weathersby to liven up the wood and make the color a little richer.  It made such a difference! All new furniture, drapery, a new rug, and newly organized bookshelves all come together to make a very impressive "after!"

[caption id="attachment_2282" align="aligncenter" width="358" caption="BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_2284" align="aligncenter" width="600" caption="AFTER"][/caption]

[caption id="attachment_2283" align="aligncenter" width="358" caption="BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_2285" align="aligncenter" width="600" caption="AFTER"][/caption]

This study/office is now a functional, beautiful, warm, masculine space that the family can fully enjoy.  What do you most love about this room?

April 18, 2011 by SummerHouse

Before and After: Eastbrooke Condo

Last year, one of Lisa's clients decided he wanted to move out of his urban apartment in downtown Jackson and move into Eastbrooke in North Jackson for a little change of scenery.  Having worked on many projects with this customer before, Lisa was delighted to be asked to help.  His eclectic sense of style and fun personality make him a joy to work with!  Check out the MAJOR transformation from before to after...

[caption id="attachment_262" align="aligncenter" width="300" caption="Kitchen BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_272" align="aligncenter" width="512" caption="Kitchen AFTER"][/caption]

In the kitchen, we kept some of the existing appliances, and the original cabinet fronts.  Pretty much everything else is new:  New tile floors, new countertops and back splash, new light fixtures, new sinks, and new grasscloth on the walls.  The furniture in the area was furniture Lisa picked for the customer's previous home.

[caption id="attachment_259" align="aligncenter" width="300" caption="Master Bedroom BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_271" align="aligncenter" width="512" caption="Master Bedroom AFTER"][/caption]

The master bedroom turned out great!  It is such a cozy place for lounging and watching TV.  The wall color, carpet, drapery, and chaise lounge are new.  Everything else was from the master bedroom in a previous home, that Lisa had picked out years ago.

[caption id="attachment_264" align="aligncenter" width="300" caption="Master Vanity BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_273" align="aligncenter" width="512" caption="Master Vanity AFTER"][/caption]

[caption id="attachment_263" align="aligncenter" width="300" caption="Master Bath BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_274" align="aligncenter" width="512" caption="Master Bath AFTER"][/caption]

The master bathroom area underwent one of the most dramatic changes in the renovation.  The tiered garden tub was taken out and replaced with a beautiful solid white soaking tub.  The shower was also completely re-worked.  The vanity area was made into the client's ideal space for getting dressed and for packing to travel.  The closet was completely re-designed to house every bit of the client's wardrobe, including his steamer! All surfaces and fixtures are new, as well as the ottoman.  The fabulous existing collection of art is what really completed this space.

[caption id="attachment_258" align="aligncenter" width="300" caption="Dining Room BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_269" align="aligncenter" width="512" caption="Dining Room AFTER"][/caption]

This dining room turned out to be the perfect spot to host an intimate dinner for close friends.  The only thing that stayed the same in this room is the mirrored wall.  Lisa and the client both thought it would be a great way to pay homage to the original 80's style of the condo.  The custom strie wall finish was done by Virginia Weathersby, our favorite faux painter!  The dining chairs and table base were from a previous home and were perfect for this space.  And the sheer curtains, with a small metallic thread woven through the fabric, really add a nice ambiance when drawn.

[caption id="attachment_261" align="aligncenter" width="300" caption="Living Room BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_268" align="aligncenter" width="512" caption="Living Room AFTER"][/caption]

Look at this transformation!  After moving some walls around, tearing out the bookcases, re-doing the mantle and getting all new furniture, this place looks brand new and completely different!  The beautiful Julie Neil fixture in the living area and the custom made foyer fixture light the space beautifully.

[caption id="attachment_256" align="aligncenter" width="225" caption="Downstairs Bathroom BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_267" align="aligncenter" width="512" caption="Downstairs Bathroom AFTER"][/caption]

With the custom vanity and custom wall treatment, the powder room off of the Music Room turned out to be a room like no other.

[caption id="attachment_257" align="aligncenter" width="300" caption="Music Room BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_270" align="aligncenter" width="512" caption="Music Room AFTER"][/caption]

The Music Room is one of the coziest spaces in the condo.  With the chocolate walls and chocolate drapery, how could this space not feel warm?  Most of the furniture in here is furniture Lisa picked out for the client in years past.  The newly re-worked staircase, which used to only open into the foyer, now opens into this space as well.  The iron railing was custom made to the client's specifications.  The wall finish, that also continues into the foyer, was a custom wall treatment by Virginia Weathersby.

[caption id="attachment_266" align="aligncenter" width="300" caption="Guest Room BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_276" align="aligncenter" width="512" caption="Guest Bedroom AFTER"][/caption]

With a new light fixture, new carpet, new side tables and new lamps, this room turned from boring to bold!  The bedding was from a previous home, but was so easy to work with because of all the color.  The blue lamps were custom made out of vases the client saw in SummerHouse and fell in love with.

[caption id="attachment_265" align="aligncenter" width="225" caption="Guest Bath BEFORE"][/caption]

[caption id="attachment_275" align="aligncenter" width="512" caption="Guest Bath AFTER"][/caption]

What a difference a new paint job, new flooring and new countertops can make! We were so happy with the final result here.

A special thanks to Delta Magazine for featuring this home in their March/April issue and for allowing us to use these photographs.  Didn't their photographer do a fabulous job?